Reiniging

Reinigen en voorbehandelen

 

Pierre-à-neuf spitst zich toe op het schoonmaken van alle grafstenen, herdenkingstenen, urnegrafstenen en grafkelders. Voor elke soort natuursteen (graniet, arduin, witsteen en marmer) werken we met gespecialiseerde producten en technieken. Of het nu gaat om hardnekkige groenaanslag, roestvlekken of algemene veroudering van de steen, Pierre-à-neuf lost het probleem graag voor u op.

 

Specifiek voor poreuzere witstenen brengen we een impregnerende kleurloze siliconenolie aan die de steen beschermt tegen breuk bij vorst. Deze techniek dient tweemaal per jaar herhaald te worden - bij voorkeur in het voor- en najaar.

 

Na het grondig reinigen brengen we een vochtafstotende en groenaanslagwerende coating aan, die de natuursteen langer beschermt tegen verdere verontreiniging. We werken hiervoor met verschillende professioneel hoogwaardige producten, afhankelijk van de steensoort.

 

Op aanvraag schilderen we ook letters opnieuw in. CNC (machinaal), handgekapte of gezandstraalde letters. We werken hiervoor enkel met kwalitatieve, oliegedragen verven van Boss, om de duurzaamheid te kunnen garanderen.

 

De meeste reinigingsmethodes die we hanteren zijn geluidsarm, waardoor bezoekers van de begraafplaats niet onnodig gestoord worden tijdens onze werkzaamheden.

Grafsteen bloemen
Brugs kerkhof